Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Fc Barcelona (külföldi oldalak) képes leírás - Fc Barcelona.tlap.hu
részletek »

Fc Barcelona (külföldi oldalak) - Fc Barcelona.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: fcbarcelona.tlap.hu » Fc Barcelona (külföldi oldalak)
Keresés
Találatok száma - 13 db
Barca az Eurosport-on (angol)

Barca az Eurosport-on (angol)

Barca az Eurosport-on. A klub megalapítása a svájci születésű Hans Gamper nevéhez fűződik, akinek katalán beceneve Joan volt. Gamper 1899. október 22-én hirdetést adott fel a helyi sportmagazinban, egy barcelonai székhelyű labdarúgócsapat létrehozásának céljával. 1899. november 29-én Gamper elnökletével Gimnas Soléban került sor az egyesület első gyűlésére. Az összejövetelen résztvevők névsora a következő volt: Hans Gamper, Gualteri Wild, Lluis d'Ossó, Bartomeu Terradas, Otto Kunzle, Otto Maier, Enric Ducal, Pere Cabot, Carles Pujol, Josep Llobet, John Parsons és William Parsons. A gyűlés határozata alapján megalakult a klub, melynek első elnöke Gualteri Wild lett, aki feladatai mellett játékosként is szerepet vállalt a csapat munkájában.

Barca Blog friss hírekkel(angol)

Barca Blog friss hírekkel(angol)

Barca Blog friss hírekkel(angol). FC Barcelona would be looking to continue their two match winning streak at Osasuna tonight. After the set-backs suffered at Valencia and against Rubin Kazan at Camp Nou, Barca looked to have got their campaign back to the right track, but still this will be a huge test. The defeat against Rubin Kazan had made the return leg on wednesday a must win affair . In view of that Guardiola would love to give rest to some of the key players. Xavi for me might see more rest after playing non-stop till last week. Henry is back in the squad after recovering from the fitness and he should see some play time. Osasuna currently lies in tenth position in the table. But that doesn't sound too much in Barca's favour as a visit to Pamplona is always regarded as one of the toughest. Barca had won 11 times in 31 visits with 10 draw and ten defeats at Pamplona. So this one is definitely a tough one. Last season we won 3-2 here with some late goals.

Barca oldal (spanyol)

Barca oldal (spanyol)

A csapat első mérkőzésére Bonanovában került sor, egy angol kivándorlókból álló csapat ellen. Az összecsapást az angol együttes nyerte meg 1:0 arányban. A meccs érdekessége, hogy az angol csapatban néhány Barcelona játékos is szerepelt a mérkőzés során. Az egyesület első, saját tulajdonú hazai pályájának hivatalos megnyitójára 1909. március 14-én került sor.

Barca Shop (angol-spanyol)

Barca Shop (angol-spanyol)

A klub az 1901-02-es évadban megnyerte a Macaya Kupát, az 1904-05-ös és az 1908-09-es szezonban pedig katalán kupát. Az utóbbin 1922-ig még nyolc alkalommal diadalmaskodtak (1910-ben, 1911-ben, 1913-ban, 1916-ban, 1919-ben, 1920-ban, 1921-ben és 1922-ben). Emellett a spanyol labdarúgókupában is eredményesen szerepelt a csapat és több alkalommal is sikerült elhódítania a trófeát (1910-ben, 1912-ben, 1913-ban, 1920-ban és 1922-ben)

Barca Soccernet

Barca Soccernet

1922-ben került felavatásra a Les Corts Stadion, mely a klub egyik legsikeresebb időszakának lett a helyszíne. Az egyesület első aranykorát 1919-től 1929-ig élte. A klub sorozatban öt alkalommal nyerte meg a katalán kupát, emellett három ízben (1925-ben, 1926-ban és 1928-ban) hódították el a spanyol labdarúgókupát. Az utóbbi két spanyol labdarúgókupa győzelmet megismételt mérkőzésen szerezte meg a csapat a Real Sociedad ellenében. Az összecsapások hőse a kiemelkedő teljesítményt nyújtó Plattkó Ferenc volt.

Hirdetés
Barcelona on-line /lengyel/

Barcelona on-line /lengyel/

Barcelona teljesítménye visszaesett, bár továbbra is voltak tehetséges játékosai Martí Ventolrà, Josep Raich és Josep Escolà személyében. Az egyesület végül pénzügyileg, társadalmilag és a sport terén is válságba jutott. Bár a csapat hat alkalommal diadalmaskodott a katalán kupában (1930-ban, 1931-ben, 1932-ben, 1934-ben, 1936-ban és 1938-ban), a spanyol labdarúgó-bajnokság első osztályában meglehetősen sikertelen volt és számos szurkolót vesztett. W ramach 9. kolejki La Liga Barcelona udaje się do Pampeluny, by na Estadio Reyno de Navarra zmierzyć się z miejscową Osasuną. Będzie to pojedynek lidera Primera División z ekipą zajmującą obecnie 10. pozycję.

Cseh barcás oldal

Cseh barcás oldal

Cseh barcás oldal. FC Barcelona zatím kráčí španělskou nejvyšší fotbalovou soutěží bez porážky, a to má Primera Division za sebou již osm herních kol. Katalánský velkoklub doposud zaváhal jen jednou, když - přiznejme si, že se štěstím - remízoval 0:0 na stadionu Valencie. Mužstvo jako by se ale v té chvíli nacházelo v menším herním útlumu, protože jen o pár dní později prohrálo v Lize mistrů na Nou Campu 1:2 s Rubinem Kazaň. Ovšem pak přišel výsledek 6:1 proti Zaragoze a následně 0:2 na hřišti Cultural Leonesa a culés i média se opět uklidnili.

Dán rajongói oldal

Dán rajongói oldal

Dán rajongói oldal. A csapatban olyan kitűnő labdarúgók szerepeltek, mint Samitier, Alcántara, Zamora, Sagi, Piera és Sancho. Az FC Barcelona ebben az időszakban vált a katalán hazafiasság szimbólumává. 1924-ben, a klub fennállásának 25. évfordulóján már 12 207 pártoló tagja volt. Az eseményt az ismert plakátrajzoló művész Josep Segrelles örökítette meg. Az első hivatalos spanyol labdarúgó-bajnokságra az 1928-1929-es szezonban került sor. Az FC Barcelona az első osztályban indult és megszerezte az első bajnoki címét, betetőzve ezzel a korszak sikereit.

Mérkőzések jegy árai(angol)

Mérkőzések jegy árai(angol)

A pályán kívül azonban számos tényező befolyásolta a klub működését. 1925. június 14-én egy hazai mérkőzés alkalmával az FC Barcelona szurkolói kigúnyolták a spanyol nemzeti himnuszt. Válaszul Miguel Primo de Rivera spanyol diktátor hat hónapra bezáratta a Barcelona hazai pályáját. A büntetést végül három hónapra csökkentették, emellett Gampert lemondásra kényszerítették. A klub alapítója 1930. július 30-án hunyt el. Ebben az időszakban a politikai harcok visszavetették a sport szerepét a spanyol társadalom egészében.

Hirdetés
Olasz rajongói oldal

Olasz rajongói oldal

A spanyol polgárháború kitörése után egy hónappal a klub elnökét, Josep Sunolt Francisco Franco csapatai Guadalajara közelében meggyilkolták. A játékosok ekkor Mexikóban és az Egyesült Államokban egy túrán vettek részt és ennek köszönhetően a klub vagyona megmenekült, azonban a csapat fele száműzetésbe vonult Mexikóba és Franciaországba. 1938. március 16-án fasiszta bombamerénylet érte az egyesület társasági klubját. Pár hónappal később pedig a katalán hazafiasság jelképeként az egyesület fasiszta megszállás alá került. A sok viszontagság következtében a klub tagsága 3486 főre csökkent. C'è un solo desiderio nelle mie viscere, vedere il Barça al Camp Nou alzare la Coppa Intercontinentale ... che prima o poi vinceremo!

Orosz Barca oldal

Orosz Barca oldal

1940. márciusában Francisco Franco támogatója, Marqués de la Mesa Rsta került a klub élére. Ezt követően az egyesület nevét az angolosan hangzó Fútbol Club Barcelonáról a spanyolosabb hangzású Club de Fútbol Barcelonára változtatták. Az eredeti nevet végül 1973-ban vette vissza a klub. Emellett a katalán címer 4 vörös sávját kettőre csökkentették és ezt csak 1949-ben állították vissza. Az 1940-es években stabilizálódott a csapat helyzete.

Spanyol oldal

Spanyol oldal

1942-ben sikerült megnyernie a spanyol labdarúgókupát. A következő szezonban a Real Madrid CF elleni botrányos kimenetelű összecsapás után, melyen a csapat fenyegetettségben játszott, lemondott a Barcelona elnöke. A spanyol bajnoki címet ezt követően 1945-ben, 1948-ban és 1949-ben is elnyerte a csapat és 1949-ben a latin kupában is sikerült didalmaskodnia. A korszak meghatározó játékosai a következő labdarúgók voltak: César, Basora, Velasco, Curta, a Gonzalo testvérek, Seguer, Bíosca és Ramallets. 1949-ben, a klub fennállásának 50. évfordulóján az Barcelona 24 893 főnyi tagsággal rendelkezett, mérlege pedig 21 katalán, 9 spanyol kupagyőzelem és 4 bajnoki cím volt. Gerard Piqué y Andrés Iniesta, jugadores del FC Barcelona, se han dejado caer por el Teatro Tívoli de la ciudad condal, donde se representa el musical de Mecano 'Hoy no me puedo levantar'.

Wikipédia angol

Wikipédia angol

1950. júniusában érkezett a klubhoz a magyar származású Kubala László és ezzel egy új korszak vette kezdetét az FC Barcelona életében. A csapat kiemelkedő teljesítményt nyújtott és ennek köszönhetően az 1951-1952-es és az 1952-1953-as szezonban is sikerült megnyernie a spanyol labdarúgó-bajnokságot, valamint 1951-ben, 1952-ben és 1953-ban a spanyol labdarúgókupát. Emellett az 1951-52-es idényben az FC Barcelona elhódította a latin, az Eva Duarte és a Martín Rossi kupákat is. A legendás támadósor tagjai a következő labdarúgók voltak: Estanislao Basora, César Rodríguez Álvarez, Kubala László, Tomás Moreno és Eduardo Manchón. A kapuban pedig Antoni Ramallets rendkívüli teljesítményével hívta fel magára a figyelmet. A labdarúgó öt alkalommal bizonyult a spanyol labdarúgó-bajnokság legjobb kapusának az 1951-től 1960-ig terjedő időszakban. Ezzel ma is ő vezeti az ezért adományozott Ricardo Zamora-trófea örökranglistáját

Tuti menü